Неділя, 28 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу «Бібліотека і Місто» 

 

Презентація книги  

“Графіті Софії Київської ХІ – початку XVIII ст.: інформаційний потенціал джерела”

image

9 квітня 2015 року в Національній парламентській бібліотеці України відбулося  чергове засідання клубу «Бібліотека і Місто», на якому   Всеукраїнська асоціація музеїв та заповідників спільно з Інститутом української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України презентували книгу “Графіті Софії Київської ХІ – початку XVIII ст.: інформаційний потенціал джерела” (К.: Слово, 2014), кандидата історичних наук, єдиного у сучасній Україні фахівця з епіграфіки,  провідного наукового співробітника Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України В’ячеслава Корнієнка.

Що таке графіті, хто і коли їх писав? Для чого їх досліджувати і як це робити? Про що можна довідатись, вивчаючи графіті? – на ці та інші запитання можна знайти відповідь у книзі В. Корнієнка.

Монографія є першою в українській історіографії спробою узагальнюючої праці, присвяченої вивченню особливостей використання епіграфічних пам’яток Софійського собору Києва як джерела для вирішення різноманітних питань історії України середньовічного та раннього модерного часу. До дослідження залучено понад 7 тисяч невідомих раніше графіті Софії Київської, що особисто вивчалися автором протягом 2006–2012 рр.

 Підтримати та привітати автора прийшли вчені й дослідники пам’яток Національного заповідника «Софія Київська», Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАНУ, працівники київських бібліотек.

На завершення зустрічі В’ячеслав Корнієнко подарував Бібліотеці книгу з дарчим написом: «Національній парламентській бібліотеці України від автора на згадку про презентацію 09.04.2015. Київ».

                                                 

Інформацію підготовлено відділом СКД НПБУ