Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання Клубу прихильників книги «Субота у Бегемота» 

 

    Тема: «Книзі «Киев Михаила Булгакова» – 25 років»

image

Багатолюдне зібрання членів клубу 28 березня 2015 року було приурочено не лише виходу в світ 25 років тому книги «Киев Михаила Булгакова», але і ювілею – 80-річчю від дня народження Голови клубу, першого директора Літературно-меморіального музею Михайла Булгакова у Києві Анатолія Петровича Кончаковського.

Надзвичайно теплі й щирі, здебільшого віршовані, поздоровлення А. Кончаковському  засвідчили глибоку повагу членів клубу до свого Голови.

З великим інтересом було заслухано розповідь Анатолія Петровича про зародження ідеї створення книги, а згодом і Літературно-меморіального музею Михайла Булгакова у Києві.

«Киев Михаила Булгакова» – це фоторозповідь про життя Михайла Булгакова у Києві – місті, де він народився і виріс, яке завжди любив, і про час – великий і трагічний, що його переживав письменник і його місто.

Над книгою А. Кончаковський працював удвох з відомим києвознавцем Д. Малаковим. Видання було підготовлено у київському видавництві «Мистецтво» у 1990 році, а надруковано у тодішній Німецькій Демократичній Республіці. Саме це пояснює високий рівень поліграфічного виконання.  

 

                                                         

   Інформацію підготовлено відділом СКД НПБУ