Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу «Бібліотека і Місто»

Тема: «Мемуарна література про старий Київ:

О.В.Паталєєв. Старий Київ. Зі спогадів старого Грішника»

 

22 січня 2015 року в Національній парламентській бібліотеці України за адресою: вул. Набережно-Хрещатицька, 1, відбулося  чергове засідання клубу «Бібліотека і Місто» за темою: «Мемуарна література про старий Київ: О.В.Паталєєв. Старий Київ. Зі спогадів старого Грішника» (К.: Либідь, 2008).

Висвітлення теми завідуючою Музею історії міста Києва Ольгою Миколаївною Друг, яка у зазначеній книзі виступає як упорядник, автор вступної статті, приміток, та добору ілюстрацій,  перетворилося у захоплюючу екскурсію старим Києвом.

imageОльга Друг наголосила, що яскраві й самобутні нотатки купця 1-ї  гільдії Олександра Паталєєва розкривають перед сучасним читачем неповторну атмосферу Києва другої половини ХІХ ст. з його неординарними особистостями, своєрідним побутом і звичаями. Продемонстрований багатий ілюстративний відеоряд вигідно підкреслив розповідь  і неначе переніс присутніх у той  далекий час.

Висловлюючи щиру подяку за цікаву зустріч, зав. відділу СКД Олена Погонець звернула увагу на важливість  приміток та покажчиків,  які значно підсилюють вагу видання, а також на високий рівень поліграфічного виконання і побажала всім читачам незабутніх вражень від спілкування з таким чудовим виданням.