Субота, 4 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

18 грудня 2014 року у Національній парламентській бібліотеці України відбувся благодійний захід з нагоди Дня адвокатури України.

Голова Національної асоціації адвокатів України, Ради адвокатів України Лідія Ізовітова у своєму вітальному слові підкреслила, що у часи змін у суспільному житті професія адвоката стає особливо відповідальною і спрямованою на дотримання законодавства, забезпечення ефективної роботи судової системи і правоохоронних органів.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, загиблих під час проведення антитерористичної операції на сході УкраїниФ. Подяками та нагородами НААУ було відзначено кращих адвокатів України, і перш за все тих, які беруть участь у захисті територіальної цілісності нашої держави у зоні АТО: Мовшука С.В., Малишевського В.О., Сиченко М.О., Мамалигу А.В., Холодова С.В. та інших мужніх представників адвокатської спільноти.

Під час заходу відбулася презентація першого випуску книги «Адвокатура України: забуте і невідоме», яка започаткувала серію видань «Нариси з історії адвокатури України» та передача даного видання у подарунок провідним бібліотекам м. Києва.

Заступник генерального директора НПБУ Галина Кириченко розповіла присутнім про значний вклад бібліотеки у реалізацію Національної програми правової освіти населення: діяльність Центру правової інформації, який обслуговує біля 10 тис. користувачів за рік; проведення цікавих тематичних заходів за участі юристів, книговидавців та громадських організацій у рамках щорічного Тижня права; створення Громадської приймальні для надання безкоштовної юридичної допомоги усім верствам населення.

«Традиції правопросвітницької діяльності були закладені ще за часів створення нашої бібліотеки, оскільки відомі правники у різні часи були благодійниками, меценатами та членами органу колективного управління бібліотекою (так званого  Комітету): Леонід Білогриць-Котляревський, доктор права, професор Київського університету Св. Володимира; Дмитро Григорович-Барський, адвокат, голова першої ради присяжних повірених; Петро Коробкін, мировий суддя, член комісії з розробки нового статуту бібліотеки 1891 року після її переведення у підпорядкування міста; Отто Ейхельман, правник, доктор міжнародного права».

Наостанок Галина Кириченко подякувала НААУ за щедрий дарунок бібліотекам (50 примірників презентованої книги та журнал «Вісник НААУ») та урочисто вручила Лідії Ізовітовій читацький квиток НПБУ.

У благодійному заході взяли участь:  Валентин Гвоздій, заступник Голови НААУ, Ради адвокатів України (РАУ);  Павло Гречківський, секретар РАУ;  Петро Бойко, голова Ради адвокатів Київської області; Галина Ковбасінська, голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області;  Андрій Вишневський, директор Координаційного центру з надання правової допомоги;  Андрій Циганков, голова Комітету з питань адвокатської етики при НААУ;  Аліна Бірюкова, член Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, представники провідних бібліотечних закладів Києва.