Неділя, 28 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

День благодійності

 

imageЗ метою затвердження принципів гуманізму і милосердя, сприяння розвитку благодійної діяльності і на підтримку ініціативи громадських організацій, Президент України підписав указ, згідно якого щорічно в другу неділю грудня відзначатиметься в Україні День благодійності. Благодійність заснована як на волонтерській, так і професійній діяльності благодійників, благодійних організацій та благодійних фондів, яка орієнтована на допомогу та покращення суспільства, окремих його верств чи осіб. 

Сенс слова «благодійність» зрозумілий, напевно, кожній людині. Творити добро - значить надавати безоплатну допомогу тим, хто її потребує. На жаль, ще не кожен може перебороти себе і приєднатися до благодійності. В останні роки на Україні питання благодійності обговорюються на державному рівні. Крім того, однією з важливих тенденцій є те, що українські бізнес-структури почали активно брати участь у благодійних акціях.

До Дня благодійності в Національній парламентській бібліотеці України підготовлено книжкову виставку. На виставці представлено літературу, що висвітлює створення та розвиток благодійних організацій, їх роль та значення в суспільстві, волонтерський рух та його основні засади, також є інформація про благодійні фонди та їх програми.

На виставці представлено документи з фондів НПБУ. Для пошуку інших видань даної тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

Виставка експонується за адресою: вул. Грушевського, 1; 2-й поверх.

Термін експонування: 14 – 28 грудня 2014 р.

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД