Неділя, 5 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація

акції Національного олімпійського комітету України

”Олімпійська книга”

 

 

image11 грудня 2014 року у Національній парламентській бібліотеці України відбулася унікальна акція Національного олімпійського комітету ”Олімпійська книга”.

За чотири роки існування проекту ”Олімпійська книга” бібліотеки більше ніж 19 тис. загальноосвітніх навчальних закладів безкоштовно отримали комплекти літератури на олімпійську тематику. Зазначені комплекти включають більше десяти найменувань, серед яких посібник «Олімпійські ігри Древньої Греції та їх відродження», альманах «Зірки олімпійського спорту України», книга «Енциклопедія олімпійського спорту в запитаннях та відповідях», посібник «Твій перший олімпійський путівник» та інші.

З метою розширення цільових груп та аудиторії проекту «Олімпійська книга» цього дня відбулася презентація книжок на олімпійську тематику, лекція Президента Олімпійської академії України Марії Булатової про історію, становлення та сучасність олімпійського руху та церемонія передачі книг до фондів провідних бібліотек міста Києва.

Президент НОК, Герой України Сергій Бубка висловив подяку керівництву бібліотеки, яке підтримало ініціативу і долучилось до популяризації здорового способу життя і олімпійських цінностей. ”Продовжуємо працювати разом, щоб спільно виховувати нових чемпіонів які будуть розвинуті як фізично так і інтелектуально”, – підкреслив Бубка.

У заході взяли участь: Радник Посольства КНР Чен Вей, голови обласних відділень Національного олімпійського комітету, представники провідних бібліотек столиці, користувачі НПБУ.

Генеральний директор Національної парламентської бібліотеки України Тамара Вилегжаніна урочисто вручила читацькі квитки Сергію Бубці та Марії Булатової.

”Зараз книжок про спорт та спортсменів не вистачає. Ми дякуємо Національному олімпійському комітету за таку чудову ініціативу”, – зазначила Тамара Ізмайлівна.

 

Інформація підготовлена відділом ОК