Неділя, 5 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація фотовиставки газети «День»

«ТЕРНОВА ОСІНЬ»

 

3 грудня в Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України відбулося відкриття фотовиставки «Тернова осінь», яка є частиною підсумкової експозиції зі світлин-переможців XVI Міжнародного фотоконкурсу щоденної всеукраїнської газети «День».

Фотоконкурс «Дня» проводиться щорічно і є найбільш масштабним соціальним проект газети. Фотовиставка «День-2014» відбулася у непростий для нас час і стала фотолітописом подій в Україні цього року.

Експозиція містить добір кращих світлин фотографів-професіоналів і фотографів-аматорів, значна частина яких присвячена подіям Революції Гідності на Майдані та війні на сході країни.

Редактор відділу «Історія і Я» газети «День» Ігор Сюндюков та старший менеджер з регіонального розвитку Наталія Яворська розповіли учасникам зустрічі про культурно-просвітницькі ініціативи видання та представили книжкові новинки Бібліотеки «Україна Incognita. ТОП-25», перевидані «Апокрифи Клари Ґудзик», фотоальбом «Люди Майдану. Хроніка», «Маршрут №1» – спеціалізований додаток до газети «День», своєрідний путівник фотоконкурсом від його початку і до цьогорічної виставки.

Спеціальний гість заходу – володар Гран-прі фотоконкурсу «День - 2014», фотокореспондент «Дня» Микола Тимченко.

В презентації фотовиставки взяли участь Едуард Странадко – фотохудожник, голова Національної спілки фотохудожників України, заслужений працівник культури України, Олександр Бакуменко – письменник, відповідальний секретар Національної спілки письменників України, Олена Погонець – зав відділу соціокультурної діяльності НПБУ.

 

Інформація підготовлена відділом СКД.