Неділя, 28 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота»

 

Творчий доробок київського видавництва «ЛАТ&К»

Михайло Лермонтов у мініатюрній книжці

 

22 листопада 2014 року відбулося чергове засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота», де слухачі зустрілися з головним редактором київського видавництва «ЛАТ&К» Віктором Бихуном, автором-укладачем книг видавництва Михайлом Чапалою та головою Московського клубу любителів мініатюрної книги Ярославом Костюком.

Віктор Бихун у своєму виступі окреслив цілі та завдання видавництва, звернувши увагу на ґрунтовну підготовчу роботу над виданнями. А також наголосив на особливій природі друкованих книг на відміну від їх електронних версій, яка передбачає ґрунтовну і відповідальну роботу з авторами, укладачами  та ретельну роботу редакторів.

Продовжив розповідь про видавництво автор-укладач Михайло Чапала. Він представив свою книгу «История 9-го гусарского Киевского генерал-фельдмаршала князя Николая Репнина полка» (2010).

Члени клубу зазначили, що книги видавництва «ЛАТ&К» привертають увагу  не лише змістом,  а й високою поліграфічною культурою. А маючи ще і невеликі наклади (від 50 до 300), відразу стають бібліографічною рідкістю. 

З цікавим   повідомленням про відображення теми  «Михайло Лермонтов у мініатюрній книжці» виступив  почесний гість – голова Московського клубу любителів мініатюрної книги Ярослав Костюк.

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД