Середа, 1 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

«Соціально-політичні зміни в Болгарії очима карикатуристів»


24 листопада 2014 року о 16:00 в Арт-галереї Бібліотеки (вул. Грушевського, 1) відбудеться презентація виставки «Соціально-політичні зміни в Болгарії очима карикатуристів», наданої Посольством Республіки Болгарія в Україні

Ми знаємо, чи то з Біблії, чи то з особистого досвіду, що Бог створив людину, та на щастя чи на страх його оточуючих вдихнув життя та розум. Злі язики кажуть, що змішуючи глину, Творець передбачливо додав – хто знає навіщо – і декілька крапель почуття гумору, нібито для кращої консистенції.

Відтоді розум та почуття гумору визначають людину як вищу істоту над іншими створіннями. Сила розуму, пануючи і в мистецтві, і в науці, перетворює людину у її власній уяві в Творця та рівній Богу, а почуття гумору – це лише один з проявів розуму у години відпочинку.

Коли межу дозволеного перетинають, коли розум спить та депресії і фобії суспільства божеволіють, почуття гумору та сатира можуть прийти на допомогу як коректив та протидія всьому цьому.

Дана виставка не має на меті відобразити загалом останні 25 років розвитку болгарського суспільства. Її метою є поділитись подіями за допомогою мистецтва карикатури, яке єдине має здатність безумовно йти в ногу з часом, відображаючи офіційні новини з натяком на політиків та зі справжньою симпатією до простих людей.

Сатиричні малюнки відібрані з національних виставок болгарської карикатури за період 2005-2014 рр.