Неділя, 28 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

«Всесвіт Миколи Сядристого»

 

image

У рамках творчої  зустрічі  із всесвітньовідомим майстром мікромініатюри, письменником, філософом, поетом, істориком, народним художником України Миколою Сядристим. було організовано книжково-ілюстративну виставку «Всесвіт Миколи Сядристого» із фондів НПБУ.  

Творчість Миколи Сергійовича Сядристого  затвердила у світі появу нового слова – «мікромініатюра».  Створенням мікромініатюр майстер займається понад 45 років. Всі мініатюри виконує тільки вручну, за своєю неповторною для кожної роботи технологією. Мистецтво  видатного майстра обійшло всі континенти, залишаючи незабутнє враження у глядачів різних країн світу.

Протягом багатьох років М. Сядристий  досліджує історію тоталітарних режимів.

Є автором виставки «Історико-політичні витоки комуно-фашистського Терору і Голодоморів у XX столітті – в Україні зокрема» (експонується у приміщенні виставки мікромініатюр Миколи Сядристого Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника). 

У 2013 році побачила світ збірка віршів Миколи Сядристого під назвою «Мить».

Книжкова експозиція презентує  мистецький та літературний доробок художника, знайомить з численними  інтерв’ю в періодичних виданнях різних років  та науково-популярними виданнями  і публікаціями про  митця.

 

Виставка експонується за адресою: вул. Набережно - Хрещатицька, 1; 4-й поверх.

Термін експонування:  28.10. 2014  – 20.11.2014

 

Інформація підготовлена відділом СКД НПБУ