Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Виїзне засідання клубу «Субота у Бегемота»

(м. Біла Церква)


11 вересня 2014 року відбулося виїзне засідання Клубу прихильників книги «Субота у Бегемота» в містечку Біла Церква, що на Київщині. Засідання пройшло в Центральній  бібліотеці для дорослих.

Члени  клубу стали учасниками презентації творчого доробку місцевого видавництва «Яніна», яке спеціалізується переважно на створенні та виданні наукової літератури історичної тематики: краєзнавство, етнологія, генеалогія, геральдика, сфрагистика.

Директор видавництва Олександр Пшонківський зазначив, що основною метою своєї діяльності "Яніна" вбачає повернення із забуття достойних імен істориків, краєзнавців, етнографів та їх праць, які зробили вагомий внесок в розвиток історичних наук. Олександр Володимирович  ознайомив присутніх з новими виданнями та проанонсував плани на майбутнє. Серед новинок – «Сказания о населенных местностях Киевской губернии. Собрал Лаврентий Похилевич» та книга Є. А. Чернецького «Браницькі» про історію одного з найбільш знаменитих родів герба Корчак.

Видавництво «Яніна» активно співпрацює з сучасними авторами. В рамках презентації відбулася цікава  зустріч з місцевим краєзнавцем, кандидатом історичних наук, доцентом кафедри правознавства Білоцерківського інституту економіки та управління Володимиром Перервою.

 Після презентації члени клубу познайомилися з  містом та дендрологічним парком «Олександрія».

 

 

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД