Неділя, 28 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

10 жовтня 2014 року в НПБУ в рамках Тижнів Німеччини в Україні відбулася подіумна дискусія «Ціна свободи», підготовлена Представництвом Фонду Фрідріха Науманна в Україні та Посольством Федеративної Республіки Німеччини в Україні.

Головними питаннями, що обговорювалися були: яку ціну мусили заплатити країни колишнього Східного блоку за демократичні зміни і свою політичну, суспільну та економічну свободу, яку роль відіграла європейська ідентичність чи спільна культурна пам'ять на шляху до їхньої демократизації, які висновки може зробити для себе Україна?

Вітальне слово виголосили Надзвичайний та Повноважний Посол Німеччини д-р Крістоф Вайль та керівниця Представництва Фонду Фрідріха Науманна Міріам Космель.   

Зі вступною доповіддю виступив директор мюнхенського Інституту сучасної історії, професор Андреас Віршінг. Він  запропонував присутнім дискутувати про те, які висновки можна зробити з революцій  і трансформаційних процесів у Центральній та Південно-Східній Європі, які реформи є найнеобхіднішими і як вони мають відбуватися, яка конкретна підтримка потрібна від ЄС.

У дискусії взяли участь: директор Українського інституту національної пам’яті, кандидат історичних наук Володимир В’ятрович, колишній заступник голови Верховної Ради України, доктор юридичних наук Віктор Мусіяка та письменник і журналіст  Андрій Любко. Модерувала Сабіне Адлер, кореспондентка Deutschlandradio у Східній Європі.

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД НПБУ.