Неділя, 28 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

1 жовтня – Міжнародний день музики

 

 

imageУ перший день жовтня відзначають Міжнародний день музики. Це свято було призначене на 1 жовтня рішенням ЮНЕСКО з ініціативи композитора Дмитра Шостаковича. Можливо, дата для святкування цього дня була обрана невипадково, адже осінь улюблена пора року багатьох видатних художників, музикантів та письменників.

Свято відзначається щорічно в усьому світі великими концертними програмами. У цей день лунають твори, які ввійшли в скарбницю світової культури.

Національна парламентська бібліотека України з нагоди Міжнародного дня музики організувала книжкову виставку відповідного тематичного спрямування.

В експозиції представлено монографії, матеріали конференцій та публікації, присвячені музичному вихованню молоді, творчій діяльності видатних українських композиторів та виконавців, документи з питань історії класичної, народної та сучасної української музики.

Українці – дуже музикальний та співучий народ. Археологічні знахідки свідчать про те, що на просторах України музика лунала ще 20 тисяч років тому, зображення музик можна побачити на фресках Софії Київської.

На виставці представлено документи із фондів НПБУ. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою: вул. Набережно-Хрещатицька, 1;  

4 поверх; загальний читальний зал.

Термін експонування: 1 – 17 жовтня  2014 р.

 

Інформація підготовлена відділом СКД

 

 

Національна парламентська бібліотека України

вітає композиторів, музикантів, співаків, диригентів, усіх, хто просто любить музику з цим чудовим святом!

Бажаємо Вам натхнення, творчих успіхів і досягнень. Нехай Ваші твори викликають в людях тільки позитивні емоції і прагнення створювати щось нове і добре.