Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

23 вересня 2014 року в приміщенні Національної парламентської бібліотеки України відбувся благодійний концерт «Непереможні». Організатори  концерту закликали зробити крок до об’єднання щирих людських сердець, які прагнуть допомогти важкопораненим бійцям, що перебувають на лікуванні у Київському центральному військовому шпиталі. Виручені кошти було запропоновано долучити до суми, яку збирають на лікування та виготовлення протезу ноги учаснику бойових дій в зоні АТО, 29-річному житомирянину Олександру Швецову.

Присутні тепло вітали учасників благодійного концерту: поетів – Тетяну Яровицину та Владислава Лозу, виконавицю маминих віршів Таю, солістів дитячого фольклорного ансамблю «Яворина» Юлію Вітранюк та Ольгу Зікунову,  учасника бойових дій в Афганістані, автора-виконавця,  лауреата міжнародних фестивалів та конкурсів В’ячеслава Купрієнка.

До програми концерту, в якій лунали надзвичайної емоційної сили вірші, прекрасні українські пісні, авторські пісні у супроводу гітари, приєдналися київські поетеси старшого покоління Тетяна Кудінова та Людмила Кравченко.

Учасників концерту та гостей щиро привітала заступник генерального директора НПБУ Галина Кириченко і побажала миру, злагоди, витримки  кожній родині, віри в те, що будь-яка війна обов’язково завершується миром.

Наприкінці зустрічі присутні мали змогу написати листівки у військовий шпиталь та бійцям в зону АТО зі словами підтримки й побажаннями Перемоги, скорішого повернення до своїх домівок, рідних, дружин та дітей.

Гроші, зібрані під час акції, у сумі 9600 грн. наступного дня були перераховані мамі Олександра Швецова Воробйовій Олені  Георгіївні.

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД.