Неділя, 28 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація виставки живопису 

Георгія Сергєєва «Золото осені»

(До 70-річчя автора)

 

10 вересня 2014 року в Арт-галереї НПБУ відбулася презентація виставки живопису українського художника Георгія Олександровича Сергєєва, творчість якого давно і успішно інтегрується у європейський культурний простір. Про це свідчать численні вітчизняні та міжнародні виставки, в яких художник брав участь. Домінантою творчості митця стало мистецтво екслібриса. Саме яскраві та самобутні екслібриси зробили творчість київського митця відомою далеко за межами України.

             Та творчий діапазон Георгія Сергєєва широкий і багатогранний. Нинішня авторська виставка «Золота осінь», приурочена до його70-річчя, містить 26 робіт олійного живопису та 32 акварелі. Роботи майстра відзначаються різноманітністю сюжетів, тонкою технічною майстерністю, свіжістю барв і кольорів.

             В презентації  взяли участь користувачі та працівники бібліотеки, відомі мистецтвознавці Гліб Юхимець – завідувач відділу образотворчого мистецтва Національної бібліотеки України ім. Вернадського, Петро Нестеренко – викладач Національної Академії образотворчого мистецтв і архітектури, член Національної спілки художників України, друзі та колеги автора.

З теплим вітальним словом до свого земляка звернулась Родченко Ірина Володимирівна – виконавчий директор громадської організації «Сумське земляцтво в м. Києві».

Наприкінці презентації Георгій Сергєєв  передав до фонду бібліотеки свої книги – збірочки екслібрисів та поезій.

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД.