Неділя, 28 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 

 Книжкова виставка

 

15 липня – День українських миротворців

 

 

image Участь України у міжнародній миротворчій діяльності є важливою складовою зовнішньої політики України. Починаючи з 1992 року, близько 40 тисяч війсь­ко­во­служ­бов­ців Збройних Сил України взяли участь у міжнародних миротворчих операціях. На рахунку українських миротворців безліч операцій, серед яких країни Європи, Середньої Азії, Африки, Закавказзя та ін.

Миротворчі операції за участю наших співвітчизників гідні поваги і похвали, оскільки пов’язані з мужністю, доблестю і честю. З метою вшанування мужності та збереження пам’яті славетних героїв-миротворців учасників миротворчих операцій ООН, ОБСЄ і НАТО щороку 15 липня на державному рівні, згідно з Постановою Верховної Ради України відзначається День українських миротворців.

Традиційно до цього свята Національна Парламентська бібліотека України підготувала книжкову виставку. В експозиції представлено документи і матеріали з питань миротворчої діяльності Збройних сил України, починаючи з 1992 року і до теперішнього часу. Наукові публікації, монографії та матеріали наукових конференцій аналізують роль і місце миротворчих операцій у сучасному світі, розглядають історичні й правові аспекти участі миротворчих підрозділів Збройних Сил України в операціях із підтримки миру під егідою міжнародних організацій.

На виставці представлені документи відповідного тематичного спрямування із фондів НПБУ. Для пошуку інших видань автора радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Набережно-Хрещатицька, 1, загальний читальний зал.

 

Термін експонування: 14 липня – 3 серпня 2014 р.

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД