Понеділок, 20 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Концерт лауреата всеукраїнських та міжнародних конкурсів

Максима Росула

 

imageБаян - інструмент, який відкриває широкі можливості для творчості та експериментів, що відображають сучасні тенденції у музичному світі. Від класичного репертуару до сучасних інтерпретацій різноманітних музичних творів, - він здатний відтворити практично будь-який музичний жанр або стиль.

14  травня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся сольний концерт лауреата всеукраїнських та міжнародних конкурсів – Максима Росула. Талановитий баяніст-віртуоз навчається сьогодні в Національній музичній академії України ім. П. І. Чайковського у класі народного артиста України, професора Сергія Грінченка.

Розмаїта концертна програма з творів українських та зарубіжних композиторів занурила слухачів у світ гармонії та виразних музичних образів, зачарувавши своєю глибинною красою. Від органної містичності Макса Регера до витонченості та емоційної напруги творів Арама Хачатуряна; від ліричної глибини Ярослава Олексіва до віртуозного співзвуччя з Володимиром Булавком; від класичної непорушності Баха до унікальної інтерпретації Бузоні - кожен момент цього вечора був сповнений яскравих вражень.

Гучні аплодисменти вдячних слухачів вкотре засвідчили, що музика – надзвичайна сила, яка здатна емоційно об’єднувати й дарувати прекрасні чуттєві моменти та надихаючі спогади для душі.

 

Інформацію підготувала зав. відділу соціокультурної діяльності

Олена Сливка