Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До 95-річчя від дня народження Юрія Мушкетика (1929-2019), українського письменника, прозаїка, публіциста, критика, Героя України (2009)

 

imageЮрій Михайлович Мушкетик – визнаний майстер сучасної української прози народився 21 березня 1929 року в селі Вертіївка Чернігівської області. Після закінчення школи навчався на філологічному факультеті Київського університету ім. Т.Г. Шевченка, потім – в аспірантурі при кафедрі української літератури. З 1956 року працював заступником редактора і головним редактором журналу «Дніпро». До 2001 року очолював Національну спілку письменників України.

Перша повість Мушкетика «Семен Палій» побачила світ у

image

 1954 році.

Творчість письменника багатогранна. За творами Мушкетика знято кінофільм «Біла тінь», фільми «Позиція», «Біль». Його книги перекладені багатьма мовами – литовською, болгарською, німецькою, іспанською.

Перу Юрія Мушкетика належить низка творів, які відбивають історичний розвиток держави і роль особистості в ньому. Автор плідно працював на літературній ниві, створюючи глибокі образи. Герої його творів реальні, а проблеми, яких він торкається актуальні.

З нагоди 95-річчя від дня народження Юрія Мушкетика в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого організовано книжкову виставку, на якій представлено творчий доробок Юрія Михайловича, а також документи, що містять інформацію про життя і творчість письменника.

Для пошуку інших документів радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Михайла Грушевського, 1; 2-й поверх.

Термін експонування: 19 березня – 31 березня 2024 року

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар відділу

обслуговування користувачів Анна Сладкова