Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

 

До 140-річчя від дня народження Марка Черемшини (1874–1927), українського письменника і культурно-громадського діяча


"СПІВЕЦЬ ГУЦУЛЬЩИНИ"

 

imageМарко Черемшина (справжнє ім’я – Іван Юрійович Семанюк) належить до письменників демократичного напряму української літератури кінця XIX — початку XX ст. Його літературна діяльність розвивалася в тісному зв'язку з суспільно-політичними процесами на західноукраїнських землях та суспільною діяльністю передової частини західноукраїнської інтелігенції, видатним організатором і натхненником якої був Іван Франко. Соратниками і побратимами Марка Черемшини по перу були Василь Стефаник, Лесь Мартович, Осип Маковей, Ольга Кобилянська та Михайло Яцків.

До 140-річчя від дня народження Марка Черемшини (1874–1927), українського письменника і культурно-громадського діяча в Національній парламентській бібліотеці України розгорнуто книжкову виставку «Співець Гуцульщини».

Експозиція презентує зібрання творів, збірники різних років видання, окремі твори та переписку Марка Черемшини. Творчий і життєвий шлях письменника висвітлюють окремі видання, матеріали наукових конференцій, статті з періодичних видань.

На виставці представлені документи із фондів НПБУ. Для пошуку інших видань автора радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою: вул. Грушевського, 1, 2-й поверх.

Термін експонування: 13–30 червня 2014 р.

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД