Понеділок, 13 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 Юлія Сак 

у моновиставі

«Анна Ахматова. Самотність»

 

image18 червня 2014 року в Національній парламентській бібліотеці України відбулася творча зустріч з актрисою, лауреатом всеукраїнських і міжнародних театральних конкурсів Юлією Сак.

Захід було присвячено 125-річчю від дня народження Анни Ахматової, видатної російської поетеси, літературознавця, перекладача, літературного критика XX століття, родовід якої тісно пов'язаний з Україною та Києвом.

Анна Ахматова, вихована на високих традиціях російського поетичного слова, на чіткій і ясній майстерності пушкінської школи, прожила цікаве й водночас трагічне життя, залишивши неперевершені взірці поезії. Вона знайшла ті несподівані акценти, ту рідкісну гармонію мови, ту незрівняну силу слова та напружену думку, які роблять її творчість немеркнучою.

Ахматова була героїнею свого часу, яка представлена ​​в нескінченному розмаїтті жіночих доль. У своїй витонченій, сповненій стриманої щирості ліриці, з лише їй притаманною інтонацією, поетеса відобразила надзвичайно широкий діапазон людських почуттів і переживань.

Невипадково актриса Юлія Сак звернулась до поезії Анни Ахматової, яка надихнула її на створення моновистави «Анна Ахматова. Самотність». Через призму творів Анни Ахматової, Юлія Сак відтворила ключові моменти трагічної долі славетної поетеси.

Гра молодої талановитої актриси справила приємне враження на глядачів. Вдале перевтілення Юлії Сак присутні відчули відразу, коли вона з'явилася на сцені – у залі стояла нібито жива Анна Ахматова. Актриса зуміла злитись в одне ціле з героїнею, відчути і донести до глядача спочатку стан закоханості в юності, а потім – біль і страждання Анни Ахматової середнього та старшого віку.

Класична моновистава «Анна Ахматова. Самотність», витримана у чорно-білих кольорах, супроводжувалась чудовою музикою італійського композитора Томазо Альбіноні.

Творча співдружність актриси та режисера-постановника Ольги Тичини дала можливість створити цілий цикл моновистав під загальною назвою «Видатні жінки».

Захід супроводжувався фотовиставкою портретів Юлії Сак, яка вражала присутніх різноплановістю таланту актриси, підтверджуючи майстерність перевтілення в різні образи і різний стан почуттів. Автор експозиції – фотохудожник Олександр Смолін.

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД