Четвер, 16 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація путівника «Афон. Взгляд с вершины».

( К.: ВД «АДЕФ-Україна», 2014).

 

image

В останній день травня у клубі прихильників книги «Субота у Бегемота» відбулася  презентація путівника ««Афон. Взгляд с вершины», виданого нещодавно Видавничим домом «АДЕФ-Україна».

У путівнику зібрані матеріали про монастирі, найбільш відомі скити та келії Святої Гори Афон. Наведені короткі дані з історії монастирів і чернечого життя протягом понад Х століть, про ті основоположні принципи, які дозволили Афону, спадкоємцю Візантії, зберегти первозданну чистоту православної віри.

Цього разу презентація перетворилася у надзвичайно цікаву подорож на Афон у супроводі одного із авторів путівника Ігоря Володимировича Шпака,  директора Видавничого дому  «АДЕФ-Україна». Його розповідь, прекрасно структурована, доповнена яскравим відеоматеріалом,  викладена емоційно і дохідливо, була поцінована  схвальними оплесками і словами подяки присутніх у залі.

Презентоване видання привертає увагу не лише виваженим змістом, а й високою поліграфічною культурою. Про це свідчить і зручний у використанні під час подорожі формат, і  продумане розміщення корисної інформації, і підбір ілюстративного матеріалу, і вільні сторінки для заміток.

Приємним подарунком для майбутніх читачів, для всіх бажаючих відвідати Афон стало повідомленням Ігоря Володимировича про продовження видання путівників, що знайомитимуть з історією всіх 20  Афонських монастирів.

 

Інформація підготовлена відділом СКД