Вівторок, 14 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

 

До 125-річчя від дня народження І. І. Сікорського (1889–1972), всесвітньо відомого українського авіаконструктора, творця  гелікоптерів

 

«ЛЮДИНА, ЯКА ПОЄДНАЛА КОНТИНЕНТИ»

 

 

imageСеред авіаконструкторів світового значення визначне місце належить киянину Ігорю Івановичу Сікорському. Він був одним із фундаторів вітчизняної авіації, створив спочатку в Києві, а потім у Петербурзі 2,5 десятки базових моделей літаків, два гелікоптери, троє аеросаней і авіадвигун. Під час революційних подій 1917 року він із болем у серці залишив батьківщину і своїм талантом приніс авіаційну славу Сполученим Штатам Америки.

Із нагоди 125-річчя від дня народження І. І. Сікорського, всесвітньо відомого українського авіаконструктора, творця гелікоптерів у Національній парламентській бібліотеці України підготовлено книжкову виставку «Людина, яка поєднала континенти».

В експозиції висвітлено життєвий і творчий шлях видатного українського авіаконструктора І. І. Сікорського, історію вітчизняного літакобудування, представлено документи про життєвий шлях і наукові досягнення видатних авіаконструкторів та матеріали про сучасний стан і перспективи розвитку авіаційної галузі.

У розділі «Піонер київського неба» наведено біографічні матеріали про Ігоря Сікорського, історію створення та випробування експериментальних моделей літаків, визначено вагомий внесок видатного авіаконструктора у галузі моделювання вертольотів, наведено характеристики найбільш відомих моделей.

Розділ «Окрилені мрією» презентує монографії та матеріали конференцій з історії вітчизняного повітроплавання та авіації, знайомить із видатними винахідниками та провідними авіаконструкторами, які доклали багато зусиль для розвитку сучасної авіаційної науки і техніки: А. Туполєв, С. Ільюшин, В. Болховітінов, М. Міле, О. Антонов.

Публікації наукового та пізнавального змісту знайомлять із питаннями сучасної авіації, перспективами розвитку літакобудування та його застосування. 

В експозиції представлено документи із фондів НПБУ. Для пошуку інших видань автора радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Набережно-Хрещатицька, 1;

Термін експонування: 23 травня – 15 червня 2014 р.

 

Інформація підготовлена відділом СКД