Четвер, 16 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

                                          

Засідання клубу «Бібліотека і місто»

           

«Спочатку було слово …». Саме така тема була предметом розмови на  засіданні клубу «Бібліотека і Місто», яке відбулося 21 травня 2014 року.    

 Із глибини століть до нас збереглося Святе послання від апостола Іоана, що починається  словами: «На початку було Слово, і Слово було у Бога, і Слово було Бог».

Давньогрецьке слово «логос»  перекладається як «слово» і як «мислення».

Завдяки логосу, ми, як стверджував Аристотель, не просто знаємо, але й знаємо, що знаємо. Він же казав про те, що обдарованість логосом є наділення людини мовленням. Йдеться про знаково-символічну фіксацію історичного досвіду людської спільноти, яка засвоює світ і пізнає себе.

Доповідач – історик Анатолій Георгійович Саприкін, який майже все життя присвятив служінню науці та викладацькій роботі у вищих навчальних закладах,  роботі з підготовки підручників та словників, ділився зі слухачами своїми роздумами про значення та розуміння Слова, про зв'язок Слова і мислення, про владу Слова над людиною.

На завершення свого виступу Анатолій Георгійович закликав користуватися словом обережно і влучно, бо воно є великою силою й цінністю! І тільки від людини залежить, як використати цю силу: на зло чи на добро.

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД