Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

26 квітня День Чорнобильської трагедії

 

image26 квітня в нашій країні відзначається День Чорнобильської трагедії. Аварія на Чорнобильській АЕС була наймасштабнішою в історії світової атомної промисловості. 26 квітня 1986 року відбулося руйнування ІV енергоблоку, в результаті якого стався значний викид радіонуклідів. Під їхнім впливом опинились величезні території в Білорусі, Росії та України. У результаті аварії постраждало близько 1000 робітників і персоналу станції, які отримали найвищі дози опромінення. Загальна ж кількість постраждалих була значно вищою: більше ніж 600 тисяч осіб були зареєстровані як ліквідатори. Аварія мала серйозні наслідки: соціально-економічні, для здоров’я людей і оточуючого середовища. Із найзабрудненіших територій було здійснено евакуацію понад 115 тисяч людей. Сьогодні більше ніж 2 мільйони чорнобильців потребують підтримки і захисту держави.

imageДетальнішу інформацію про трагічні події на ЧАЕС можна отримати, звернувшись до книг, які експонуються на книжковій виставці «26 квітня – День Чорнобильської трагедії». На виставці представлено документи, видані переважно за останні 3 роки. Це такі видання, як «Чернобыль: последствия катастрофы для человека и природы», збірка статей «Чернобыль. Зона отчуждения», документальна повість Карпан Н. В. «От Чернобыля до Фукусимы» тощо.

На виставці представлено документи із фондів НПБУ. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

Виставка експонується за адресою: вул. Грушевського, 1; 2-й поверх.

Термін експонування: 25 квітня – 15 травня 2014 р.

 

Інформація підготовлена відділом СКД