Четвер, 16 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація «Української літературної газети»

 

7 травня 2014 року в Національній парламентській бібліотеці України відбулася презентація нової «Української літературної газети», перший номер якої вийшов 9 жовтня 2009 року.

Презентація зібрала широке коло відомих українських поетів, письменників, журналістів, працівників київських бібліотек, студентів, представників ЗМІ.

Урочистим моментом на початку зустрічі стало нагородження почесними відзнаками Київської організації НСПУ письменників Миколи Луківа, Андрія Топачевського, Анатолія Мойсієнка та  Василя Неволова з нагоди їх ювілеїв.

Далі головний редактор видання Михайло Сидоржевський розповів про непросту історію газети та її сучасну діяльність, наголосивши на тому, що «Українська літературна газета» намагається вірно служити народу, чесно говорити про те, що відбувається навколо. Головним кредо видання є шанувати традицію та  ламати стереотипи. Для газети характерно, що 95% друкованих матеріалів – це оригінальні інтерв’ю, поезія, проза, рецензії, критичні статті.

М. Сидоржевський звернув увагу і на те, що «Українська літературна газета» виходить один раз на два тижні. Реалізується за передплатою, в кіосках «Союздруку», а також через мережу «Укрпошти», у київській книгарні «Наукова думка» й  Будинку письменників.

На знак творчої співпраці між газетою та бібліотекою Михайло Сидоржевський, подарував Національній парламентській бібліотеці України повний комплект «Української літературної газети» за чотири з половиною роки.

Першим вітальне слово проголосив визначний український поет сучасності, перекладач, академік НАНУ, голова Українського фонду культури Борис Олійник, який вручив "Українській літературній газеті" Почесну грамоту Фонду та ювілейну медаль "За вірність заповітам Кобзаря" її головному редактору Михайлу Сидоржевському.

До розмови про сьогодення газети долучилися: Олег Чорногуз, Григорій Штонь, Петро Перебийніс, Петро Осадчук, Володимир Шовкошитний, Станіслав Бондаренко, Василь Портяк, Галина Тарасюк, Олександр Хоменко, Василь Василашко, Анатолій Качан, Юрій Ковалів та ін. Їх щирі роздуми про газету, оцінка діяльності головного редактора переконливо засвідчили вагомий і реальний внесок «Української літературної газети» у справу збереження та розвиток української літератури.

 


  Інформація підготовлена відділом СКД