Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

«Книжный винегрет»

 

«Книжный винегрет» – саме таку незвичну назву отримало чергове засідання Клубу прихильників книги «Субота у Бегемота», яке відбулось 12 квітня 2014 року.

Із доповіддю на засіданні виступили журналіст Ігор Однопозов та Анатолій Саприкін, у минулому викладач кафедри суспільних дисциплін у ВНЗ.

Доповідь І. Однопозова у форматі авторської відеопрезентації була спрямована на ознайомлення учасників засідання Клубу з виданнями «Забытый советский Киев» і «Радянське монументальне мистецтво в архітектурі Києва».

Фотопутівник «Забытый советский Киев» – це своєрідна глава про історію міста часів радянської доби, що містить багато дат, адрес, прізвищ і, звичайно, фотографій.

Фотоальбом «Радянське монументальне мистецтво в архітектурі Києва: (екстер’єри споруд)» ілюструє доробок вітчизняних художників-монументалістів. Усі представлені у виданні твори монументального мистецтва структуровано й поділено на розділи і підрозділи. Підписи до фото інформують про початкове призначення будівлі, топонімічну назву та нинішню адресу об’єкту. Вказано рік створення мистецького твору, а якщо точна дата невідома – поточне десятиліття. Вперше у презентованому виданні окремий розділ присвячено втраченому художньому доробку, а значна частина представлених у виданні фотографій раніше не публікувалась.

Із роздумами «Сначала было Слово…» до присутніх звернувся Анатолій Георгійович Саприкін, який протягом тривалого часу збирав і продовжує збирати різноманітні словникові видання та відслідковувати творення сучасних термінів у контексті часу. У виступі наголошувалося на важливості кожного слова, розумінні його істинного значення, обов’язковому поверненні до первісних словотворчих джерел.

 


Інформація підготовлена відділом СКД