Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Літературно-музична вітальня «Гармонія Всесвіту»

 

Презентація збірки філософської поезії Ігоря Шестака  

«Валькирии и Волки» (2014 р.)

 

 

11 квітня 2014 року в Національній парламентській бібліотеці України відбулася презентація збірки філософської поезії Ігоря Шестака «Валькирии и Волки» (К.: «Юринком Интер», 2014), яка проходила у форматі моновистави під супровід музики Й.С. Баха, Антоніо Вівальді, Г.Ф. Генделя, Ж-Б. Люллі, Ф.Є. Шольца.

Філософська збірка поезії І. Шестака народилася на основі скандинавських саг про кохання, свободу, силу, відданість, благородство.

Вірші у виконанні автора Ігоря Шестака наповнювало енергетикою Сили чудове звучання класичної музики у виконанні Віктора Антончика (саксофон) та Тетяни Чайки (сентизатор).

Перед присутніми, які поринули у світ поезії, постали образи бога Одіна та його дружини Фрігг, крилатих Валькірій та Вовків. І кожен із них здавався  цілим мікрокосмосом.

Цікаво, що під час виступу автор намагався уникнути настанов та нав’язування особистої точки зору. Головне на чому він наголошував – це на найкращому і найглибшому людському почутті – Коханні, сила якого робить людину добрішою, кращою, спрямовує на величні справи та героїчні вчинки.

На завершення зустрічі учасники подякували Ігорю Шестаку за цікавий формат презентації. Серед глядачів була присутня народна артистка України Любов Смородіна, яка побажала автору цікавих творчих проектів та успіхів.

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД