Середа, 15 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Творча зустріч із поетом і прозаїком

Тетяною Кудіновою

«СВЯТО ДУШІ»

 

 image29 березня 2014 р. в Національній парламентській бібліотеці України відбулася творча зустріч із поетом і прозаїком, членом Української асоціації письменників художньо-соціальної літератури Тетяною Кудіновою.

У творчому доробку письменниці – роман «Древо жизни», сага «На стыке веков», збірка віршів і оповідань «Мысли вслух». Її твори друкувалися у міжнародних літературно-художніх журналах «Твои стихи», «Ренессанс». 

Під час зустрічі Тетяна Кудінова презентувала нову книгу «Не хочу ходить в школу», яка вийшла друком цього року в Києві, у видавництві «Альтерпрес».

У своєму виступі автор розповіла присутнім про історію написання книги «Не хочу ходить в школу», яка стала результатом   багаторічних спостережень за навчально-виховним процесом у школах і вищих навчальних закладах.

Про кризу в освіті, про необхідність формування довірчих стосунків між викладачами та дітьми, перехід до такої форми роботи школи, яка перетворює вчителів на творців дитячих душ і вихователів людей, котрі відповідають за свої вчинки – основний лейтмотив повісті.

Тетяна Кудінова не тільки талановита письменниця і поетеса, а й талановита художниця, яка працює у авторській техніці «Фунтік». Під час зустрічі присутні мали можливість насолоджуватись її картинами. Виставки художніх робіт Т. Кудінової свого часу мали великий резонанс, бо аналогів такої техніки немає ні в Україні, ні за кордоном. Роботи учнів та самої Тетяни Борисівни експонуються в Німеччині, Канаді, Америці, Чехії, Австралії.

Учасники зустрічі – члени Національної спілки письменників України Олександр Бакуменко та Василь Дробот, народна артистка України Раїса Недашківська, поетеса Поліна Асоянц та колишній співробітник Віктор Яницький тепло вітали письменницю з виходом нової книги та ювілеєм, який Тетяна Кудінова відзначила 27 березня.  

Приємним привітанням для ювілярки стали пісні у виконанні поетес Ганни Григорович та Людмили Кравченко.

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД