Четвер, 16 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація виставки творів народних майстрів

«ЗАСІЄМО ДОБРОМ ПОЛЕ»

 

11 березня 2014 року в Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України відбулося урочисте відкриття виставки творів майстрів народного мистецтва України «Засіємо добром поле», присвяченої  200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

Виставка ініційована і створена спільно з Громадською організацією «Фонд сприяння збереженню та розвитку української традиційної культури “Мальва”». Серед експонатів – рушники, вишивка, малярство, ткацтво, гобелен, плетіння, ляльки-мотанки, вироби з кераміки. Прикрашають експозицію зразки національного українського одягу та прикрас.

Учасники відкриття експозиції тепло привітали гостей і майстрів народної творчості та декоративно-ужиткового мистецтва – авторів виробів представлених на виставці: Тамару Гуменюк, мистецтвознавця; Ірину Садову, керівника Фонду «Мальва»; Олену Попову, ткалю (м. Богуслав); Ольгу Кагарлицьку, письменницю; Тетяну Пошивайло, заступника директора Музею Івана Гончара; Василя Березу, керівник дитячої школи творчості; Зінаїду Лугову, майстра плетіння з коренів сосни; Галину Шафранську, вишивальницю.

Щирі розповіді митців про своє захоплення, свою працю переконливо засвідчили їх вагомий і реальний внесок у справу збереження, розвитку та виховання поваги до народних традицій і культури.

Виставка буде цікава для всіх шанувальники української національної культури.

Термін роботи виставки: з 11 по 20 березня 2014 року.

 

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД