Середа, 15 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

12 березня 2014 року в Національній парламентській бібліотеці України відбулося чергове засідання клубу «Бібліотека і Місто», присвячене історії Бессарабської площі.

Тему розкрив автор книги «Бессарабская площадь», києвознавець Аркадій Третьяков, який розповів історію формування і забудови Бессарабської площі, що виникла в Києві у першій половині ХІХ століття.

Під час доповіді широкому колу бібліотечної спільноти було представлено слайд-презентацію, що проілюструвала історію заснування і змін більше ніж 100-річного існування Бессарабської площі.

Особливу увагу присутніх на заході Аркадій Третьяков закцентував на домінуючий споруді площі – Бессарабському критому ринку (1910–1912 рр., польський архітектор Генріх Гай).

Приємним сюрпризом для відвідувачів заходу стало отримання у якості подарунка від автора календарів із зображенням Бессарабського ринка, випуск яких було приурочено до 100-літнього ювілею знаної споруди.

Щирі слова подяки і найкращих побажань автору книжкового видання «Бессарабская площадь» висловила почесний гість заходу Анна Кузьма, Радник Посольства Республіки Польща в Україні.

 


Інформація підготовлена відділом СКД