П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Творчий вечір Юрія Тітова «Йти до людей – покликання моє»

 

24 жовтня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого  відбувся творчий вечір Юрія Тітова «Йти до людей – покликання моє» та презентація його нової книги лірики «Голосом серця».

Тітов Юрій Миколайович – відомий український поет, член НСПУ, лауреат літературно-мистецької премії імені Дмитра Луценка «Осіннє золото», дипломант багатьох міжнародних та всеукраїнських конкурсів і фестивалів. Більше 200 поезій Ю. Тітова стали піснями та прикрасили репертуар відомих артистів української естради. Творчість митця сповнена духовності, стійкої громадянської позиції, патріотизму та любові. Попри важку фізичну недугу (змалечку Юрій прикутий до інвалідного візка) Бог наділив його поетичним голосом такої сили, що чути його й далеко за межами України, адже твори поета перекладені на іноземні мови. Долаючи нестерпний біль, він творить щодня. Його поезії вражають оптимізмом, силою духу, натхненням, бадьорістю.

Вечір розпочався з благословення Владики Богдана Дзюраха. Презентація поетичної збірки Ю. Тітова «Голосом серця», лірика (Київ, Університетське видавництво ПУЛЬСАРИ, 2019) відбулася за участю Героя України, народного артиста Анатолія Паламаренка та учнів київської гімназії № 32 «Успіх», які натхненно декламували поезію Юрія (керівник – заслужений вчитель України Тамара Кривутенко).

У концертній програмі пісні на слова Ю. Тітова виконали народні артисти України Наталія Шелепницька, Світлана Мирвода, Олександр Василенко; заслужений артист України Дмитро Андрієць; лауреати  міжнародних та всеукраїнських конкурсів Маркіян Свято, Мар’ян Остяк, Анастасія Данько, Володимир Стельмах, композитор-виконавець Леонід Нечипорук.

Громадський діяч, поет Владлен Ковтун прочитав свої вірші-присвяти батькам Юрія та самому поету: «… орле сизокрилий, так тримай політ…», а відомий український  художник Костянтин Чепіга подарував мамі Юрія Миколайовича її портрет.

На свято до поета завітали його друзі та шанувальники, серед них: легендарний італійський композитор і співак, посол Риму у світі Джанні Девіс, поетка, перекладач, громадський діяч Світлана Кас’яненко, перший вчитель Леонід Торба, кандидат історичних наук Іван Єрмаков, журналістка Лідія Луценко.

Автори сценарію і ведучі – Світлана Мирвода та Владлен Ковтун, відеосупровід до віршів і пісень, що прозвучали майстерно створила Людмила Нечипорук.

Творчий вечір відбувся за інформаційної підтримки Першого каналу Українського радіо та радіо «Промінь». Бібліотека отримала в подарунок книги Юрія Миколайовича Тітова.

Партнерами заходу стали: ГО «Спілка жінок м. Києва» та творче об’єднання «Світлина».

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда

 

Фото провідного бібліотекаря відділу

обслуговування користувачів Олени Шадури