П’ятниця, 3 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

День знань

 

imageЗ давніх-давен 1 вересня в Україні це не просто початок осені. Для мільйонів школярів, студентів, їхніх батьків, а також для вчителів і викладачів це справжнє свято — День знань. Із цього дня починається офіційний навчальний рік у всіх навчальних закладах нашої країни та деяких інших країн, зокрема в країнах СНД.

Як державне свято День знань був затверджений Указом Президії Верховної Ради Радянського Союзу № 3018-X від 01.10.1980 року «Про святкові і пам’ятні дні". З утворенням нових незалежних держав, 1 вересня – День знань, враховуючи його важливість і актуальність для наступних поколінь, був збережений і закріплений додатковими указами та постановами відповідних законодавств переважної більшості цих суверенних держав. Це завжди був робочий і навчальний день, коли в школах починається новий навчальний рік, проводяться урочисті лінійки і різноманітні святкові заходи, на яких особлива увага приділяється звичайно ж першокласникам, тим, хто вперше сідає за шкільну парту. Для решти учнів і студентів цей день також наповнений різноманітними святковими заходами. Прийнято в цей день дарувати квіти своїм вчителям. У середніх спеціальних та вищих навчальних закладах, як правило, обходяться без лінійок або влаштовують лінійки лише для першого курсу. У школах проходить перший святковий урок, який кожного року має різні теми.

До Дня знань у Національній парламентській бібліотеці України підготовлено книжкову виставку. Експозиція містить літературу присвячену навчанню, вихованню, дозвіллю та відпочинку дітей та юнацтва.

На виставці представлено документи із фондів НПБУ. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

Виставка експонується за адресою: вул. Грушевського, 1;  2-й поверх.

Термін експонування: 30 серпня – 20 вересня 2013 р.

 

Інформація підготовлена відділом СКД