Субота, 18 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація книги Сергія Тихого «Перемагають лише переможці» 

 

13 лютого 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого  відбулася презентація книги Сергія Тихого «Перемагають лише переможці» (Київ : «Радуга», 2019). 

Сергій Наумович Тихий за освітою – математик, за досвідом роботи - журналіст, редактор. Працював у газетах «Комсомольское знамя», головним редактором газети  «Республика», заступником головного редактора агентства УНІАН, першим заступником головного редактора газети «День», газети «ВВ», головним редактором щотижневика «Контракты», генеральним директором видавництва «ПрессЦЕНТР», головним редактором «Газеты по-киевски». Нині працює головним редактором відділу оперативної аналітики агентства УНІАН.

Як розповів на зустрічі С. Тихий, його книга про те, який шлях пройшла Україна за останні роки, як змінилася, з якими проблемами зіштовхнулися українці в усвідомленні власного майбутнього. В книзі журналіст конкретно і правдиво висловлює свої думки, ставлення, міркування, оцінку вибраної теми, що спонукає до роздумів, аналізу, переосмислення. Автор зауважує, що перемога дається лише тим, хто її достойний і вірить в неї, що настав час перебудови самого себе, необхідності самовизначення.

Головний редактор літературно-художнього та суспільно-політичного журналу  «Радуга» Юрій Ковальський розповів про роботу редакції та нове видання Сергія Тихого. Член редакційної колегії та заступник по зв’язках з громадськістю Сергій Черепанов так висловив своє ставлення щодо видання: «Книга написана в жанрі художньої публіцистики, залучає до роздумів, відновлює традицію дискусії. Книга для нас, наших дітей та онуків».

Присутні звернулися до С. Тихого з численними запитаннями – відбулися цікаві діалоги між автором та небайдужими слухачами. Утворився круглий стіл з дружньою атмосферою та пропозиціями подальших зустрічей і обговорень.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

 відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда

 

Фото: провідний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Ганна Падалка