Субота, 4 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Круглий стіл

«Підсумок літературного року: здобутки, втрати, нові перспективи»

 

image21 грудня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся круглий стіл ВГО «Український клуб» за темою: «Підсумок літературного року: здобутки, втрати, нові перспективи». Ведучий заходу – голова правління клубу Роман Кухарук.

На початку засідання учасниками було сказано багато теплих слів про Український клуб та про ту можливість, яку він дає кожній людині, яка сюди приходить. Присутні ділилися успіхами один з одним, читали вірші, обговорювали їх. Дуже раділи з того, що до них приєдналися нові члени клубу, такі як Вікторія Микитенко, яка вдихнула нове життя в Літературний форум, і направила його ще й в мистецьке русло.

Торкнулися теми появи нових авторів і літературних фестивалів, обговорили сучасний стан літератури в Україні та літературний процес в цілому.

На закінчення учасники клубу підбили підсумки року, що минає і обговорили творчі плани на майбутнє. Наступного року планується проведення серії круглих столів під загальною назвою Український клуб – Літфорум – Імена. Також з’явилася необхідність створення власного Телеканалу та циклу передач.

В організації заходу взяли участь: Український клуб, Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого, Літературний форум, журнал «Слово і дія», Український парламентський клуб «Нація». 

 Інформацію підготувала

 провідний бібліотекар відділу

 соціокультурної діяльності

Гриценко Ю. А.