Субота, 4 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До Дня святого Миколая концерт для дошкільників

за участю композитора та виконавця Дмитра Красноухова

 

16 грудня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого до Дня святого Миколая відбувся концерт для дошкільників за участю композитора та виконавця Дмитра Красноухова.

Захід, який чудово організувала та провела музичний педагог Марія Коваленко, підтримали відомий композитор і виконавець Дмитро Красноухов та креативний видавець Стефан Недериця. Для дошкільнят з батьками була запропонована різноманітна програма заходу – неперевершена класична музика у виконанні Д. Красноухов, чудові книжки видавництва «Classica» серій естетичного виховання, лікувальної музики, музичної казкотерапії, музики зі звуками природи. А ще – вікторини з призами, танці, ігри, і, звичайно, подарунки від Святого Миколая.

Дмитро Красноухов – композитор, музикант, імпровізатор, аранжувальник, музичний терапевт, член Національної Всеукраїнської Музичного товариства Спілки композиторів України, займається концертною, науково-дослідною, видавничою, просвітницькою діяльністю. Проводить для молоді концерти-лекції про життя і творчість композиторів. Автор музичних альбомів.

Стефан Недериця – український видавець, диригент, музикотерапевт, письменник, перекладач, є директором видавництва «Classica», яке випускає музикотерапевтичну продукцію, зокрема дитячі книги з музичним супроводом для всебічного естетичного розвитку. С. Недериця є творцем і популяризатором декількох методик музикотерапії, зокрема «ефект Моцарта для новонароджених». Ноу-хау С. Недериці полягає в тому, що він першим винайшов і втілив ідею поєднання класичної музики і звуків природи (спів пташок, дельфінотерапія).

Всі учасники заходу були зачаровані гостинністю Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда

 

Фото провідного бібліотекаря відділу

обслуговування користувачів Олени Шадури