Неділя, 28 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики 

«Душу музикою омий»

Тема: «Французький оперний композитор пізнього бароко

Жан-Філіпп Рамо»

 

image

28 жовтня 2018 р. в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося чергове засідання  клубу шанувальників музики «Душу музикою омий», присвячене французькому оперному композитору пізнього бароко Жан-

image

Філіппу Рамо, нині більше відомого як автора творів для клавесину.

Жан-Філіп Рамо був одним із багатогранних музикантів свого часу. Відомий своїм новаторством та популярністю опер, він був також відомий як один з найбільших органістів Франції.

В наші дні найбільшою популярністю користуються його клавірні п'єси, однак основним полем діяльності композитора була все ж таки опера.

Про життя і творчість великого композитора розповів присутнім кандидат фізико-математичних наук, професор кафедри філософії Міжрегіональної академії управління персоналом, популяризатор класичної музики Олександр Пустовіт.    Цікаво побудована тема доповнювалась відеофрагментами, де у виконанні світових зірок оперного мистецтва лунали прекрасні арії з опер – «Кастор и Поллукс», «Самсон і Даліла» «Іполіт і Арісія», «Платея» та інших. А також у  виконанні Олександра Пустовіта прозвучали клавірні твори великого французького композитора Жана-Філіппа Рамо.

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу

соціокультурної діяльності Совершенна Л.С.