П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота»  

Зустріч з колекціонерами-філокартистами

Олегом Войтовичем і Олегом Києм

 

27 жовтня 2018 року члени та гості клубу зустрічалися з колекціонерами-філокартистами Олегом Войтовичем та Олегом Києм. (Філокарті́я – колекціонування, як правило ілюстрованих, поштових карток -листівок).

Відбулася цікава розмова про зародження філокартії в кінці ХІХ ст., коли почався масовий випуск листівок, що набули міжнародного поширення як найдешевший вид поштового відправлення, про випуск перших листівок в 1869 році в Австро-Угорщині та в 1872 році в Росії, про прийняті міжнародні стандарти листівок, про оформлення їх зворотної сторони, про особливі прикмети тощо.   

Особливий інтерес викликала одноденна виставка київських листівок з колеції Олега Войтовича та альбоми листівок видавництва Кульженків з колекції Віталія Ковалинського.

Виступ одного з найавторитетніших колекціонерів київських листівок Олега Кия захопив увагу присутніх і долучив всіх до чарівного калейдоскопу дивовижних скелець історії і мистецтва.

На засіданні було також повідомлено про вихід 2-го Київського альманаху бібліофіла (інформацію надав головний редактор видання Воронцов Ю. А. ).

 

 

Інформацію підготувала

 завідувач відділу соціокультурної діяльності Погонець О. Д.