П’ятниця, 3 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

День журналіста

 

imageВ Україні щорічно 6 червня відзначається День журналіста. Це свято запроваджено Указом Президента України № 251/94 Про встановлення професійного свята працівників засобів масової інформації – День журналіста, що був підписаний 25 травня 1994 року у Києві.

Ця дата визначена не випадково, адже саме 6 червня 1992 року у Брюсселі Спілку журналістів України (тепер Національна спілка журналістів України) було прийнято до найкрупнішої у світі організації професійних працівників ЗМІ – Міжнародної федерації журналістів.

Сучасне суспільство важко уявити без інформації, без професійного розуміння подій і фактів нашого життя. Щоб задовольнити найрізноманітніші інформаційні потреби суспільства, для цього й існує велика армія спеціалістів масової комунікації: видавці, редактори, коментатори і журналісти. Найважливіша роль у розповсюдженні інформації належить саме їм. Кожного дня ми звично розгортаємо газети та журнали, вмикаємо радіоприймачі та телевізори, просиджуємо годинами перед моніторами комп’ютерів, не замислюючись над тим, хто підготував і довів до нас новини, організував інтерв`ю, написав важливу інформацію чи статтю і яким чином все це було нам подане.

Ефективність діяльності ЗМІ в житті українського суспільства значною мірою залежить від професійних якостей журналістів: їх національно-громадянського, морального, інтелектуального, культурного і літературного рівня. Журналіст повинен висвітлювати ті факти і події, що мають суспільне значення для багатьох.

До професійного свята журналістів у Національній парламентській бібліотеці України організовано книжкову виставку відповідного тематичного спрямування. В експозиції представлені книги та періодичні видання з питань сучасної журналістики.

На виставці представлено документи із фондів НПБУ. Для пошуку інших видань цієї тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

Виставка експонується за адресою: вул. Грушевського, 1; 2-й поверх.

Термін експонування 4 червня – 30 червня 2013 р.

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД