Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 

 

Лекція «Акмеологія Щастя в Україні та його гендерно-статеве досягнення»

 

6 листопада 2018 року в конференц-залі Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого відбулася лекція «Акмеологія Щастя в Україні та його гендерно-статеве досягнення». Читав лекцію академік Української академії акмеології, професор Національного Технічного Університету України «КПІ імені Ігоря Сікорського» Валерій Антонов. Він також є автором понад 500 наукових праць, з них 40 – монографій, підручників та навчальних посібників, більше – 30 методичних розробок.

Спочатку науковець дав комплексне визначення Щастя, розглянув поняття Щастя – для Людини взагалі і окремої людини зокрема, в залежності від віку, статі, індивідуально-типових особливостей. Щастя людини – визначається досягненням, зміцненням або спогляданням в уяві успіхів, що сприяють її руху до Мети. Щастя може бути гармонійне (аналогове, абсолютне), дискретне, квази- гармонійне, моно- актове, полі- акмове тощо. В основі щастя лежить принцип задоволення від життя.

Далі професор розглянув інноваційні питання акмеології та її практичне застосування в Україні, зосередивши увагу на гендерній та статево-вікових особливостях акмеологічної гармонійної людини взагалі і української акме-жінки.

Лекція була корисною і пізнавальною для всіх, особливо для тих, хто зацікавлений у вивченні і розкритті своїх природних біологічно-генетичних та анатомічно успадкованих можливостей з метою гармонійно-цивілізованої акме- життєдіяльності та вибору якісної професії за індивідуальними акме-можливостями через самовизначення, самореалізацію, самомотивацію, самопрофорієнтацію та самоактуалізацію.

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар відділу 

соціокультурної діяльності 

Гриценко Ю. А