Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація поетичної збірки

«Достигають яблука» Олесі Міфтахової

 

image

18 жовтня 2018 року  в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація поетичної збірки «Достигають яблука» Олесі Міфтахової, яка побачила світ у видавництві «Саміт-книга» 2018 року.

Молода поетеса з Кременчука Олеся Міфтахова – переможниця другого Всеукраїнського конкурсу кращих творів на сільську та аграрну тематику ім. Григора Тютюнника, у презентованому виданні увиразнює пейзажну лірику, природнє відчуття та бачення власного сільського хронотопу. Збірка нагадує експериментальний підхід до написання текстів подібного жанру.image

Модератором заходу виступила українська письменниця, громадський діяч Леся Мудрак.

Роздуми Олесі Міфтарової та Лесі Мудрак про становлення поета в сучасній українській літературі, виразне і емоційне авторське читання віршів викликали непідробний інтерес присутніх.

Закінчилася зустріч автограф-сесією. На примірнику, подарованому  Бібліотеці, Олеся Міфтахова написала: «Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого від авторки. Дякую, що ви є! Бажаю: – великих звершень; – нових користувачів; – тепла у кожній хвильці!»

 

Інформацію підготувала

зав.відділу соціокультурної діяльності Олена Погонець