Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До Дня захисника України 

 

image

14 жовтня відзначається День захисника України – свято мужності на честь воїнів, які відважно захищають нашу державу. Свято було встановлено 14 жовтня 2014 року відповідним Указом Президента України з метою «вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості». Водночас було скасовано День захисника Вітчизни, який, за радянською традицією, відзначався щорічно 23 лютого.

Вперше День захисника України 14 жовтня відсвяткували у 2015 році під гаслом «Сила нескорених».

Дату відзначення сучасного свята українських захисників було обрано не випадково. Цього дня українці відзначають велике християнське свято – Покрова Пресвятої Богородиці. До цієї дати приурочено і День Українського козацтва, що відзначається з 1999 року. Також 14 жовтня вважається днем створення Української повстанської армії, бійці якої боролися за свободу країни.

З метою належного відзначення Дня захисника України, вшанування бойового подвигу, самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню українському народу, напередодні свята по всій території України проходять численні заходи: зустрічі з військовослужбовцями, учасниками антитерористичної операції, ветеранами війни та військової служби, урочисті церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата, суспільно-мистецькі акції, виставки тощо.

До Дня захисника України в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого підготовлено книжкову виставку.

Представлені видання розкривають сторінки історії героїчної боротьби захисників рідної землі, хронологічно охоплюючи період від Козацької доби до наших днів, висвітлюють події новітньої історії та розповідають про сучасних героїв, які відстоюють свободу, честь, гідність нашої держави у зоні бойових дій на сході країни.

 

Виставка експонується за адресою: вул. Набережно-Хрещатицька, 1;

загальний читальний зал.

 

Термін експонування: 11 жовтня – 4 листопада 2018 р.

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності

Сливка О. В.

 

image