Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація фотовиставки «Слава козацька – дух перемоги»

 

10 жовтня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація фотовиставки «Слава козацька – дух перемоги», приуроченої до Дня захисника України. Це свято відзначається щорічно, 14 жовтня, в  День Українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Експозиція містить 36 світлин, що відображають живі козацькі традиції, сучасний дух українських воїнів, які  нині продовжують боронити  державний суверенітет і цілісність нашої країни на Сході.

Голова київського клубу «9х12», куратор фотовиставки Андрій Чекановський розповів учасникам зустрічі про авторів робіт та їх фотопроекти: Олександра Харвата (серія «На передовій»), Ігоря Жолобака (серія «Захисники»), привернув увагу до непростих умов, в яких  були створені фотографії Тетяною Барвінською, Станіславом Потаніним, Мхітаром Матевосяном, Едуардом Странадком, Володимиром Цибою.

Присутні на заході  фотохудожники, користувачі та працівники бібліотеки були вдячні ініціаторам та організаторам фотовиставки за її актуальність і важливість.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності О. Мазаєва