Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка «До Дня захисника України»

 

imageДень захисника України відзначається в Україні 14 жовтня у день Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. Це свято лицарської звитяги та історичної пам’яті про подвиг воїнів, які у всі часи боролись за незалежність, волю та свободу України у визвольних рухах та війнах.

Події 2014 року та війна на сході України змінили громадянську позицію українського суспільства, ставлення до понять «батьківщина», «родина», «свобода», «мир». На захист незалежності та територіальної цілісності держави

image

 стали українські патріоти, кращі сини і дочки нашого народу, які мужньо та героїчно відстоюють рідну землю, майбутнє України. Саме їм, нашим захисникам, присвячується цей день, щоб висловити слово подяки, пошани, віддати почесті.

Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого пропонує вашій увазі книжкову виставку «До Дня захисника України».

Експозиція вміщує літературу з фондів Бібліотеки, що розповідає про історію українського війська, військові традиції, про героїв визвольних рухів, методи сучасного козацько-лицарського виховання молоді, сучасний досвід кадрових військових, добровольців, волонтерів. У книгах, що містять дослідження історії українсько-російської агресії на сході України представлені спогади бійців, які брали участь у бойових діях. Поетичні твори учасників бойових дій демонструють незламний патріотизм, неабияку талановитість та натхнення нашого народу.

Для пошуку інших видань за даною темою радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Михайла Грушевського 1;загальний читальний зал № 1

Термін експонування: 10 жовтня – 22 жовтня 2018 р.

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів С. О. Оніщенко