Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 Засідання клубу «Бібліотека і Місто».

Презентація книги Ірини Малакової

«Тысяча лет от предков до потомков». –

Київ : Мистецтво, 2018.

 

 

image23 жовтня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого у рамках клубу «Бібліотека і Місто» відбулася презентація книги відомого українського архітектора-реставратора Ірини Малакової «Тысяча лет от предков до потомков», виданої 2018 року видавництвом «Мистецтво».

Книга Ірини Малакової розповідає про історію її роду, а також про людей, котрі перетиналися з його представниками протягом кількох століть. Родовід автора викладається на тлі історичних подій того часу. Особисті спомини Ірини Малакової, а також її родичів, доповнюють численні документи і фотографії з колекції кількох сімей, бібліотечні та архівні матеріали. Інформація, знайдена в Інтернеті, допомогла відкрити невідомі сторінки долі рідних та близьких, про кого не було відомо через політичні обставини в країні до 1991 року.

Представлення книги, де матеріал викладено з притаманними для мемуарного жанру документальністю та історичною достовірністю, було підкріплено багатим відеорядом.

Розповідь Ірина Магомедівна вела не поспіхом, здавалося, легко перетинаючи часові рамки, але водночас очі видавали глибокі внутрішні почуття від зустрічі з насельниками книги.

Вітати Ірину Малакову з виходом такої значущої книги не лише для членів її сім’ї, але й для всіх любителів історії та мемуарної літератури прийшло багато її шанувальників. Серед виступаючих були: директор видавництва «Мистецтво» Сергій Поночьовний, композитор Олена Малишко-Березовська, перший директор літературно-меморіального музею М. Булгакова Анатолій Кончаковський, кінорежисер і поетка Ольга Самолевська, головний редактор видавництва «Мистецтво» Ніна Прибєга та дизайнер Андрій Прибєга, завідувачка відділу Музею історії міста Києва Ольга Друг. Особливу увагу привернуло слово від Дмитра Васильовича Малакова, незмінного супутника у подружньому житті та у творчих пошуках.

 Інформацію підготувала

 завідувач відділу соціокультурної діяльності Олена Погонець

Фото виставити у порядку зростання.