Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота»

Початок роботи клубу у  сезоні 2018–2019 рр. 

 

image

29 вересня 2018 року клуб прихильників книги «Субота у Бегемота» розпочав роботу сезону 2018–2019 рр. Правління клубу і Кіт Бегемот побажали всім присутнім міцного здоров’я, незмінного інтересу і пошанування Книги та змістовних, захоплюючих  зустрічей.

Програма засідання містила:

1. Повідомлення заступника голови клубу Віталія Ковалинського про київські  клуби шанувальників книги  останньої чверті ХХ століття. Експонувалася раритетна виставка запрошень, афіш, каталогів цих клубів. Споминами про роботу клубів поділилися також голова клубу Анатолій Кончаковський та зав.відділу СКД НБУ ім. Ярослава Мудрого Олена Погонець. 

2. Презентацію книги «Фотоспомин: Київ, якого  не стало…» (2018) книголюбів та києвознавців Василя Галайби і Євгена Маковського. У книзі подані світлини, опис та інші матеріали про те, яким Київ був колись, але який ми вже остаточно втратили. Видання рекомендоване науковцям, архітекторам, києвознавцям, викладачам і студентам історичних факультетів та любителям історії Києва.

3. Анонс рідкісного видання про історію Миколаївського  артилерійського училища за період 100 років. Доповідач – член правління клубу, видавець Віктор Бихун.

4.  Повідомлення та обговорення питання виїзного засідання клубу у жовтні до міста Ніжин з метою ознайомлення з Ніжинським державним університетом імені Миколи Гоголя (колишня гімназія вищих наук),  його бібліотекою та Музеєм рідкісної книги ім. Г. П. Васильківського.

 

Інформацію підготувала

 завідувач відділу соціокультурної діяльності Погонець О. Д.