П’ятниця, 3 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка 
Конституція незалежної України: шляхи реалізації
(до Дня Конституції України)

 

image28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України – першу Конституцію незалежної української держави.  Ця подія майже збіглася з п'ятиріччям незалежності України та ознаменувала завершення важливого етапу розвитку нашого суспільства і держави.

Прийняття Основного Закону стало точкою відліку нової епохи в історії нашої країни, закріпило її правові основи, суверенітет і територіальну цілісність. Конституція України стала втіленням національної ідеї, доказом здатності української нації до державотворення і правотворчості,  документом для входження України до європейського та світового співтовариства як рівноправного і повноправного суб'єкта.

Відповідно до статті 161 Конституції України, день прийняття Основного Закону є державним святом – Днем Конституції України.

Національна парламентська бібліотека України традиційно до Дня Конституції України підготувала книжкову виставку «Конституція незалежної України: шляхи реалізації».  Документи, представлені в книжковій експозиції розкривають питання становлення політичної системи, поняття і зміст повноважень органів державної влади, розвитку інститутів місцевого самоврядування та громадянського суспільства в сучасній Україні. Конституційна реформа розглядається як основний чинник модернізації держави. Запропоновані науково-практичні видання та матеріали наукових конференцій  коментують офіційне тлумачення статей Конституції України, характеризують сучасний стан та перспективи розвитку громадянського суспільства в нашій державі, висвітлюють актуальні проблеми розвитку демократії в Україні.

На виставці представлено документи із фондів НПБУ. Для пошуку інших видань цієї тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

Виставка експонується за адресою: вул. Грушевського, 1; 2-й поверх.

Термін експонування:  21 червня – 21  липня 2013 р.


Інформація підготовлена відділом СКД