Середа, 17 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Творча зустріч з Мілою Іванцовою,

українською письменницею,

лауреатом Міжнародного літературного конкурсу

«Коронація слова»

 

image27 вересня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого, за адресою вул. Набережно-Хрещатицька, 1, відбулася творча зустріч з Мілою Іванцовою – українською письменницею, журналістом, перекладачем, лауреатом Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова», володаркою титулу «Золотий письменник України».

До виходу друком книг, письменниця вже мала своїх читачів та прихильників не лише в Україні. Її оповіданя, повісті, статті та вірші публікувались в літературних журналах України, 

 Росії, Естонії, Німеччини, Ізраїлю та Нової Зеландії, висвітлювалися в електронних бібліотеках. 

Трампліном у світ комерційної літератури для авторки стала участь у Міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова» 2009 року.

Визнання письменниці приніс роман «Родовий відмінок». Спочатку твір побачив світ під назвою «Світ тримається на...» у видавництві «Нора-Друк», потім був виданий російською мовою в авторському перекладі. Авторка – багаторазовий номінант літературної премії «Коронація слова»:

«Світ тримається на...» – 2009, «Вітражі» – 2010, «Ключі від ліфта» – 2011.

Міла Іванцова у четвірці авторів України, чиї книги виходять найбільшими тиражами. Твір «Родовий відмінок» багато разів перевидавався, його загальний наклад склав 65 тисяч примірників. Нове перевидання цього роману восени 2018 року побачило світ у видавництві «Клуб сімейного дозвілля». На 25-му Форумі видавців у Львові, що відбувся у вересні нинішнього року, твір був представлений разом з іншими популярними книгами письменниці. 

Міла Іванцова – автор книг: «Странная штука – жизнь» (2002), «Процент треугольного счастья» (2006), «Родовий відмінок» (2009), «Вітражі» (2010), «Ключі від ліфта» (2010), «Заради мрії» (2011), «Підземні години» – переклад французького роману Дельфін де Віган «Les heures souterraines» (2012), «Сердечна терапія» (2012), «Гра в паралельне читання» (2013), «Живі книги» (2013), «Теплі історії про радість і сум» (2014).

Під час зустрічі Міла Іванцова поділилась враженнями про участь у 25-му Львівському форумі видавців 2018 року, розповіла про творчі здобутки та задуми, власний досвід письменництва та видання книжок.

На прохання присутніх відома українська письменниця розповіла також про історію створення та діяльність започаткованого нею соціального благодійного проекту «100 книжок для сільської бібліотеки». Мета проекту – наповнення сільських бібліотек сучасною українською та зарубіжною літературою. На заклик Міли Іванцової, опублікований в соцмережі, поділитися прочитаними книжками із сільськими бібліотеками, відгукнулись українські письменники, книгарні та небайдужі пересічні читачі. Звіти про надходження книжок у сільські бібліотеки висвітлювалися у соціальних мережах. Бібліотеки були раді творам українських сучасних авторів, дитячим книжкам, класичній та сучасній зарубіжній літературі.

На зустрічі експонувалась книжкова виставка творів Міли Іванцової з фондів Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого. А всі охочі мали змогу придбати книги письменниці та одержати її автограф.

 

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Кудря Л. М.