П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Читальний зал довідково-інформаційного обслуговування

image

 

У залі надається відкритий доступ до довідкових видань українською та російською мовами з усіх галузей знань. Це універсальні та галузеві енциклопедії, енциклопедичні словники, термінологічні довідники, законодавчі та нормативні документи (закони України, кодекси, збірники законодавчих актів), статистичні збірники про соціально-економічне становище України та країн світу, географічні атласи, путівники по Україні та країнах світу, довідники адміністративного-територіально устрою, адресні довідкові книги по Києву та Україні, бібліографічні видання, перекладні словники з багатьох мов світу, лінгвістичні словники (тлумачні, орфографічні, фразеологічні, орфоепічні).

Найбільш повно представлені довідкові видання суспільно-політичної тематики, науково-природничих і гуманітарних наук – історія і політика, економіка і право, філософія і соціологія, культура і мистецтво, екологія і медицина, мовознавство.       

Досвідчені бібліографи нададуть кваліфіковану консультацію та допоможуть знайти необхідну інформацію:

- у власних електронних ресурсах бібліотеки: Електронному каталозі; Каталозі статей зі збірників наукових праць; Політематичній базі даних статей з періодичних видань; БД «Політика і політики в дзеркалі періодичних видань України»;

- у БД Верховної Ради України «Законодавство України»;

- в Інформаційно-правовій системі «Ліга: Закон»;

- у передплачених повнотекстових ресурсах: «Университетской библиотеке он-лайн», «Научной электронной библиотеке elibrary.ru», EBSCOhost Research Databases; 

у світових електронних інформаційних ресурсах   під час безкоштовних тріал-доступів.

У залі розміщується Інтернет-центр на 10 робочих місць та діє Віртуальний читальний зал Електронної бібліотеки дисертацій Російської державної бібліотеки.

Користувачам надається можливість працювати з власними ноутбуками та користуватися безкоштовним Wi-Fi доступом до Інтернету.