Четвер, 2 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Ресурси інформаційної системи EBSCOhost Research Databases

Ресурси інформаційної системи EBSCOhost Research Databases


  • Academic Search Premier

База даних, що включає матеріали з різних дисциплін, забезпечує доступ до повних текстів більше 8,5 тис. журналів, включаючи повні тексти 4600 рецензованих найменувань. Представлено архіви у форматі PDF за період з 1975 р. і до наших днів для більш ніж 100 журналів і доступні для пошуку посилання на цитування більше 1000 найменувань.

  • Regional Business News

База даних містить вичерпні повнотекстові матеріали понад 80 регіональних видань по бізнесу з усіх великих міст і сільських районів США.

  • Business Source Premier

База даних з досліджень в галузі бізнесу, що містить повні тексти понад 2300 журналів і повні тексти статей з більш ніж 1100 рецензованих наукових видань. Також містить повний текст джерел, найдавніші з яких датуються 1886 роком, і посилання на цитування з можливістю пошуку, починаючи з 1998 року. Business Source Premier перевершує аналогічні бази даних по повноті поданих текстів з усіх дисциплін, пов'язаних з бізнесом, у тому числі з маркетингу, менеджменту, інформаційних систем для менеджменту (MIS), управлінню виробництвом і експлуатацією (POM), бухгалтерії, фінансів та економіки. Ця база даних щодня оновлюється на сервері EBSCO host.

  • Newspaper Source

У базі даних Newspaper Source представлені повні тексти газетних видань США і світу. База даних також містить вибрані повні тексти 389 регіональних газет (США). Крім того, є також повнотекстові стенограми теле-і радіоновин.

  • MasterFILE Premier

Ця багатопрофільна база даних, створена спеціально для публічних бібліотек, містить повні тексти більш ніж 1700 видань загальної спрямованості за період з 1975 р. по теперішній час. Охоплюючи практично всі предметні області загальної спрямованості, MasterFILE Premier містить також повні тексти близько 500 довідників, 164400 документів-першоджерел і колекцію зображень, що налічує 502000 фотографій, карт і прапорів. База щоденно оновлюється на EBSCOhost.

  • MEDLINE

MEDLINE містить авторитетну медичну інформацію з медицини, догляду за хворими, стоматології, ветеринарії, системі охорони здоров'я, доклінічних науках та багато іншого. У базі даних MEDLINE, створеній бібліотекою National Library of Medicine, для пошуку описів більше ніж 4800 поточних медико-біологічних журналах, застосовується MeSH-індексування (Medical Subject Headings - Заголовки медичних тем) з різноманітними можливостями пошуку.

  • Health Source - Consumer Edition

Ця база даних представляє собою найбільш повний збірник даних з охорони здоров'я, доступних для бібліотек в усьому світі, і включає різні галузі охорони здоров'я, такі як медичні науки, харчування, виховання дітей, спортивну медицину і загальну охорону здоров'я. У базі даних Health Source: Consumer Edition представлено близько 80 повнотекстових журналів.

  • Health Source: Nursing/Academic Edition

Ця база даних надає близько 550 повнотекстових наукових журналів з багатьох медичних дисциплін. Health Source: Nursing / Academic Edition також представляє Lexi-PAL Drug Guide, що охоплює 1300 пізнавальних матеріалів для пацієнтів із загальних назв ліків, включаючи більш ніж 4700 торговельних марок.

  • ERIC

Інформаційний центр освітніх ресурсів, містить понад 1 300 000 записів та посилань на більш ніж 323 000 повнотекстових документів, найдавніші з яких датовані 1966 роком.

  • Library, Information Science & Technology Abstracts

У базі даних Library, Information Science & Technology Abstracts (LISTA) проіндексовано понад 560 основних журналів, майже 50 пріоритетних журналів і майже 125 вибіркових журналів; крім того, є книги, звіти досліджень та протоколи. Охоплено такі тематики: бібліотекарська справа, класифікація, каталогізація, бібліометрія, пошук інформації в мережі, управління інформацією та інше. Найбільш ранні матеріали датуються серединою 1960-х років.

  • GreenFILE

База даних GreenFILE пропонує докладну інформацію, яка охоплює всі аспекти впливу людини на навколишнє середовище. Це зібрання наукових, державних і популярних робіт які містять інформацію про глобальне потепління, екологічне будівництво, забруднення навколишнього середовища, сталий розвиток сільського господарства, поновлювані джерела енергії, переробку відходів та інше. База даних надає предметний покажчик і реферати для близько 384000 записів, а також повні тексти у відкритому доступі для більш ніж 4700 записів.

Business Searching Interface

Business Searching Interface (Інтерфейс пошукового бізнесу) забезпечує легкий спосіб для перегляду та пошуку економічних показників країн, напрямів компаній, виробничу інформацію та ринкове дослідження, а також надає можливість використовувати найдені результати для покращеного пошуку, оминаючи ключові слова.