Вівторок, 23 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Всесвітній тиждень медійно-інформаційної грамотності

Щорічно за ініціативи організації ЮНЕСКО у країнах, що підтримують її цінності відзначається Всесвітній тиждень медійно-інформаційної грамотності. Ця подія має за мету привернути увагу, проаналізувати, відзначити досягнення та окреслити проблеми на шляху до медійно та інформаційно грамотного суспільства. Цього року вона проходитиме 24-31 жовтня під гаслом «Медійно та інформаційно грамотні міста» (Media and Information Literate Cities: Voices, Powers, and Change Makers).

За концепцією ЮНЕСКО, медійно-інформаційна грамотність поєднує в собі три взаємопов’язані комплекси компетенцій – інформаційну грамотність як уміння знаходити, аналізувати та використовувати інформацію; медіаграмотність -  здатність отримувати доступ до медіа, аналізувати та оцінювати медіаповідомлення, а також створювати контент для самовираження та спілкування; технологічну, або цифрову грамотність, що передбачає вміння користуватись сучасними інформаційними технологіями та програмним забезпеченням з урахуванням усіх можливостей, що надає інформаційний прогрес.  Медійно та інформаційно грамотні міста допомагають кожній людині розвинути вище означені компетенції для отримання максимальної вигоди від використання медіа, інформації та технологій впродовж життя.

Бібліотеки є важливими суб`єктами розбудови медійно та інформаційно грамотного суспільства, територією знань та розвитку навиків, що допоможуть орієнтуватися в медійному та інформаційному середовищі. Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого надає можливості для розвитку медійно-інформаційної грамотності користувачів шляхом надання доступу до актуальних інформаційних ресурсів, організації навчання комп'ютерної грамотності, заходів для підвищення інформаційної культури тощо.

До вашої уваги книжкова виставка, на якій представлені видання українських та зарубіжних авторів — філософів, фахівців в галузі комунікаційних технологій, інформаційних війн, зв'язків з громадськістю, журналістів, що висвітлюють тему усвідомленого і компетентного споживання й використання інформації.

Виставка експонується за адресою:

вул. Михайла Грушевського 1; загальний читальний зал № 1.

Термін експонування:

23 жовтня – 31 жовтня 2018 р.

Підбірка онлайнових ресурсів для ознайомлення та практичного оволодіння навичками медійно-інформаційної грамотності та електронні інформаційні ресурси нашої Бібліотеки